Venus i panel i Helsingborg 11 augusti

S*Tunsjis Dida Timotejovna på kattutställning tillsammans med halvsyskonen S*Tunsjis Venus Bugattovna och S*Tunsji's Cupid Bugattovitj.

 

Dida skötte sig utmärkt och tog sitt första Cert. Både Venus och Cupid fick mycket fina bedömningar och vann sina klasser. Sedan slog Venus ut all konkurrens och fick först BIV (Bäst i Variant) och gick sedan vidare till nominering. Även här vann hon och nominerades till panel. Venus skötte sig utmärkt även om det inte blev BIS (Best In Show) den här gången.

Venus

Ljuskullen - födda lördag 28 april

 

Stolta föräldrar är S*Tunsji's Hermione "Maia" och Milo-Maksim iz Primorskij.

 

Kullen har fått namn efter ljuskällor och ljusfenomen. Det tycker vi passar på dessa ljusa silverkatter.

Tunsji's Katteri i Skåne

IC FIN*Metsälinnan Amanda "Tula"
IC FIN*Metsälinnan Amanda "Tula"

Våra katter är av rasen Sibirisk Katt

 

Rasen har en intressant historia. Man tror att den uppkom på 1700-talet då ryska immigranter tog med sig katter till Sibirien. Katten användes som sällskap och för att hålla råttor och möss borta från boningshus och stall. Rasen isolerades och det karga klimatet utvecklade kattens päls så att den blev lång, tjock och vattenavstötande. Under 1980-talet började rasen spridas till väst och på 1990-talet kom de första Sibiriska katterna till Sverige. Det var dock inte förrän på 2000-talet som10 avelskatter importerades och grundade den svenska stammen.

 

Läs gärna mer om mina tankar om rasen.

 

Allergitesthem i Lund.

Tunsjis är registrerade som allergitesthem hos Sällskapet Sibirisk Katt och tar gärna emot besökare som vill testa om de tål dessa underbara Sibiriska katter. Kontakta gärna Sällskapet Sibirisk Katt om ni vill komma i kontakt med andra allergitesthem eller hitta katter till salu.

 

Vi godkända och har tillstånd av Länsstyrelsen, enligt paragraf 16 i djurskyddslagen (1988:534) att yrkesmässigt hålla, föda upp och sälja katter från egen uppfödning i befintlig fastighet.