RIP Tunsji's Lomonos "Findus"
M, SIB ds 11, 2010-07-09--2011-04-13
 Sippranka
Lomonos

Lomonos "Findus" har tragiskt nog gått bort i den nyckfulla sjukdomen FIP. Han är saknad av hela sin stora familj.

Jag känner med dem alla. Findus fick en speciell plats i mitt hjärta eftersom han från början var 'den vilde äventyrare'. Att han sedan vann över både sina bröder och sin syster på kattutställningen visade att Findus inte bara var modig, gosig och vild - han var vacker också!

För min del blev det stor oro över övriga katter men både Tula och Fargo är testade och ingen av dem är smittbärare av Coronavirus.

För de flesta katter är en Coronainfektion som en influensa ungefär. De blir lite sjuka men det går över. För ett fåtal katter utvecklas Coronaviruset till FIP, som är en obotlig och dödlig sjukdom.

Lomonos flyttade norr om Stockholm.

Han har fått en stor familj med barn och djur. Det passar honom säkert bra för han har alltid gillat äventyr och spänning.

6 månader:

Här mår Findus utmärkt! Han är en underbar katt och hänger med på alla äventyr som Lo hittar på åt honom. Han åker dockvagn, kånkas runt på och klappas mycket. Han sover gärna nära bebis Leija som trivs med hans värme och verkar gilla hans mjuka päls. Vi hade syrrans ena devon rex kattunge här ett par veckor och han och Findus fann varandra och blev bästa vänner.