Simorg

Tunsji's Simorg "Miles"

M, SIB, ds 24, 2011-04-30

 

Simorg

Tunsji's Simorg har flyttat till Lund och hans nya personal gör allt för att Mr. Miles ska ha det bra.

Hemkomsten:

När vi kom hem stannade han i buren i ungefär fem minuter innan han vågade sig ut i hallen. Efter det tog det fart och han hade utforskat hela lägenheten inom en halvtimme. Han är jättesocial och trygg. Han kelar med oss hela tiden och lämnar oss knappt ifred. Han är duktig på att kommunicera vad han vill och vill gärna upp i famnen för att bli buren.
Han hittade toaletten direkt och invigde den utan problem, till och med med "svänglucka". I natt fick han vara i vardagsrummet ensam och vi hörde lite klagande till en början, men han lugnade sig ganska snabbt. Utöver det så pratar han jättemycket med oss och söker ögonkontakt hela tiden och stryker sig mot våra ben. En riktig mammagris! :)
Vi har ställt ut olika sorters mat lite varstans som du rekommenderade, som han har hittat och smakat av.
 
2011-10-17
Simorg/Miles sköter sig utmärkt. Han växer så det knakar och ligger på stadiga 3.9 kilo idag.
Han har kommit på att man får bättre utsikt från axeln på den som plockar upp honom. När man kommer hem så ska han kela jättemycket. Plockar man upp honom så vill han krypa upp på axlarna.
Där ligger han sen som en halsduk och spinner en i örat. Supermysig är han! Han älskar lådor och leker friskt. Han har också fått besöka min mammas katter och blivit bra kompis med dem. Han är trygg och sällskaplig och pratar mycket med oss när han tigger uppmärksamhet eller vill kela.
 

Stamtavla