PADI-kullen 4 months

PADI-kullen film från augusti 2021

  Deep (hona)      Peak (hona)       Nitrox (hane)         Scuba (hane)   

Följ kattfamiljen här                                Fler filmer på YouTube

 

 

 

Grattis Nintendokullen - 1 år den 1 juni!

Den 1 juni fyllde vår Nintendokull 1 år. De är otroligt fina och representeras här av S*Tunsji's Midna Zebovna.

S*Tunsji's Midna "Yuki" - fotomodell!

Vår avelshane - SE*Karinsdotters Frans

 

SE*Karinsdotters Frans "Stitch" är klar att träffa några honor i vår.

Han är Umbertos son och jag är mycket glad att han finns kvar i katteriet genom samägande med SE*NaturalBornStar. Han bor hos fodervärd i Stockholm (Farsta) så det är lätt att åka dit från hela Sverige.

 

Stitch är svartsilverspotted (ns 24) med mycket silver. Han har HCM-testas fri senast april 2021 (tidigare 2018).

Stitch är väldigt social och alltid framme när det kommer besök. Han pratar en del, är självständig och stabil i psyket. Väldigt nyfiken, tar för sig här i livet och har mycket energi. 

Tunsji's Katteri i Skåne

IC FIN*Metsälinnan Amanda "Tula"
IC FIN*Metsälinnan Amanda "Tula"

Våra katter är av rasen Sibirisk Katt

 

Rasen har en intressant historia. Man tror att den uppkom på 1700-talet då ryska immigranter tog med sig katter till Sibirien. Katten användes som sällskap och för att hålla råttor och möss borta från boningshus och stall. Rasen isolerades och det karga klimatet utvecklade kattens päls så att den blev lång, tjock och vattenavstötande. Under 1980-talet började rasen spridas till väst och på 1990-talet kom de första Sibiriska katterna till Sverige. Det var dock inte förrän på 2000-talet som10 avelskatter importerades och grundade den svenska stammen.

 

Läs gärna mer om mina tankar om rasen.

 

Allergitesthem i Lund - OBS Vi har tillfälligt uppehåll i testhemsverksamheten pga coronarisken

Tunsjis är registrerade som allergitesthem hos Sällskapet Sibirisk Katt och tar gärna emot besökare som vill testa om de tål dessa underbara Sibiriska katter. Kontakta gärna Sällskapet Sibirisk Katt om ni vill komma i kontakt med andra allergitesthem eller hitta katter till salu.

 

Vi är godkända och har tillstånd av Länsstyrelsen, enligt paragraf 16 i djurskyddslagen (1988:534) att yrkesmässigt hålla, föda upp och sälja katter från egen uppfödning i befintlig fastighet.