Vi hoppas på kattungar i december!

 

S*Tunsji's Dida Timotejovna
F, SIB as 11, 2017-01-02

CH S*Solsibs Umberto Qasporov
M, SIB ns 11, 2014-05-14

Dida

Båda dessa katter bor hos Tunsji's. De har alltid varit vänner men helgen den 29-30 september har de utvecklat vänskapen och vi hoppas på kattungar i början av december.

Umberto

Stamtavla testparning

Den här parningen ger en hel mängd tänkbara färgkombinationer även om man inte kan tro det när man ser katterna.

Förutom att se ut som mamma och pappa (shaded) kan kattungarna bli:
chinchila/shell eller spotted.
Troligtvis blir kattungarna ljusa men mörkare färg finns i stamtavlan så inget är säkert.

 

 

SE*Bekiles Sansa af Junior
F, SIB as 24

CH S*Solsibs Umberto Qasporov
M, SIB ns 11, 2014-05-14

Umberto har haft besök av söta Sansa. Efter lite uppvaktning smälte hon totalt och nu hoppas vi på kattungar i Stockholm i slutet av november.

Stamtavla testparning

 

Tunsji's Katteri i Skåne

IC FIN*Metsälinnan Amanda "Tula"
IC FIN*Metsälinnan Amanda "Tula"

Våra katter är av rasen Sibirisk Katt

 

Rasen har en intressant historia. Man tror att den uppkom på 1700-talet då ryska immigranter tog med sig katter till Sibirien. Katten användes som sällskap och för att hålla råttor och möss borta från boningshus och stall. Rasen isolerades och det karga klimatet utvecklade kattens päls så att den blev lång, tjock och vattenavstötande. Under 1980-talet började rasen spridas till väst och på 1990-talet kom de första Sibiriska katterna till Sverige. Det var dock inte förrän på 2000-talet som10 avelskatter importerades och grundade den svenska stammen.

 

Läs gärna mer om mina tankar om rasen.

 

Allergitesthem i Lund.

Tunsjis är registrerade som allergitesthem hos Sällskapet Sibirisk Katt och tar gärna emot besökare som vill testa om de tål dessa underbara Sibiriska katter. Kontakta gärna Sällskapet Sibirisk Katt om ni vill komma i kontakt med andra allergitesthem eller hitta katter till salu.

 

Vi godkända och har tillstånd av Länsstyrelsen, enligt paragraf 16 i djurskyddslagen (1988:534) att yrkesmässigt hålla, föda upp och sälja katter från egen uppfödning i befintlig fastighet.