Vi hoppas på kattungar i september!

 

 

S*Tunsji's Dida Timotejovna
F, SIB as 11, 2017-01-02

SE*NaturalBornStar Duke
M, SIB, ns 11, 2018-04-22

Dida

Vi har hittat den perfekta dejten för Dida. Dida har en underbar färg, ett vackert huvud med bra profil. Hon är inte så stor som sin mamma men har bra och kraftig, kroppsbyggnad.

Duke har storleken som kompenserar (6 kg vid 10 mån) samt ett härligt, ljust och kallt silver.

Duke

Stamtavla för de tilltänkta kattungarna.

Parning har skett 11 juli 2019.

 

 

Kattutställning i Åhus 6-7 april

 

 

Tunsji's Katteri i Skåne

IC FIN*Metsälinnan Amanda "Tula"
IC FIN*Metsälinnan Amanda "Tula"

Våra katter är av rasen Sibirisk Katt

 

Rasen har en intressant historia. Man tror att den uppkom på 1700-talet då ryska immigranter tog med sig katter till Sibirien. Katten användes som sällskap och för att hålla råttor och möss borta från boningshus och stall. Rasen isolerades och det karga klimatet utvecklade kattens päls så att den blev lång, tjock och vattenavstötande. Under 1980-talet började rasen spridas till väst och på 1990-talet kom de första Sibiriska katterna till Sverige. Det var dock inte förrän på 2000-talet som10 avelskatter importerades och grundade den svenska stammen.

 

Läs gärna mer om mina tankar om rasen.

 

Allergitesthem i Lund.

Tunsjis är registrerade som allergitesthem hos Sällskapet Sibirisk Katt och tar gärna emot besökare som vill testa om de tål dessa underbara Sibiriska katter. Kontakta gärna Sällskapet Sibirisk Katt om ni vill komma i kontakt med andra allergitesthem eller hitta katter till salu.

 

Vi godkända och har tillstånd av Länsstyrelsen, enligt paragraf 16 i djurskyddslagen (1988:534) att yrkesmässigt hålla, föda upp och sälja katter från egen uppfödning i befintlig fastighet.