Vi hoppas på kattungar i juni!

 

5 days left!!!

 

S*Tunsji's Sol Milovna
F, SIB ns 11, 2018-04-28

S*Zaribs Zeb
MF, SIB n 24, 2018-07-26

Sol

Det ser positivt ut efter dejt nr 2. Sol är riktigt tjock!

Zeb

Sol fick ett varmt mottagande av Zeb. Sol blev också glad att återse sin vän.
Nu hoppas vi på kattungar i början av juni.

 

Färger: Kattungarna blir troligtvis  mest som mamma. Det är mycket liten chans för icke-silver. Kattungarna blir svarta med olika mönster, t ex som mamma eller mörkare. 

Stamtavla för den tilltänkta kullen

 

Presentation: S*Tunsji's Mich Skyovna!

_Länk till Mich_

 

 

Tunsji's Katteri i Skåne

IC FIN*Metsälinnan Amanda "Tula"
IC FIN*Metsälinnan Amanda "Tula"

Våra katter är av rasen Sibirisk Katt

 

Rasen har en intressant historia. Man tror att den uppkom på 1700-talet då ryska immigranter tog med sig katter till Sibirien. Katten användes som sällskap och för att hålla råttor och möss borta från boningshus och stall. Rasen isolerades och det karga klimatet utvecklade kattens päls så att den blev lång, tjock och vattenavstötande. Under 1980-talet började rasen spridas till väst och på 1990-talet kom de första Sibiriska katterna till Sverige. Det var dock inte förrän på 2000-talet som10 avelskatter importerades och grundade den svenska stammen.

 

Läs gärna mer om mina tankar om rasen.

 

Allergitesthem i Lund - OBS Vi har tillfälligt uppehåll i testhemsverksamheten pga coronarisken

Tunsjis är registrerade som allergitesthem hos Sällskapet Sibirisk Katt och tar gärna emot besökare som vill testa om de tål dessa underbara Sibiriska katter. Kontakta gärna Sällskapet Sibirisk Katt om ni vill komma i kontakt med andra allergitesthem eller hitta katter till salu.

 

Vi är godkända och har tillstånd av Länsstyrelsen, enligt paragraf 16 i djurskyddslagen (1988:534) att yrkesmässigt hålla, föda upp och sälja katter från egen uppfödning i befintlig fastighet.