Venus väntar kattungar!

 

Venus har nu fått en tydlig mage och vi väntar med spänning på resultatet.

___________________________

 

Kattungar i februari?

 

S*Tunsji's Venus Bugattovna
F, SIB ns, 2018-02-10

Gandalf Wild Taiga,CZ
M, SIB, ns 03, 2019-06-08

Venus

Venus bestämde sig för att det var dags och började löpa mycket intensivt. Det blev full fart upp till Gandalf i Stockholm.

Bilder på Gandalf

Venus och Gandalf fann varandra nästan direkt och trivdes mycket bra tillsammans. Vi hoppas på ett spännande resultat. Båda katterna är omönstrade men Gandalf har mycket vitt. Det kan bli både Venus-kopior och Gandalf-kopior som resultat.

Stamtavla för den planerade kullen

 

 

Tunsji's Katteri i Skåne

IC FIN*Metsälinnan Amanda "Tula"
IC FIN*Metsälinnan Amanda "Tula"

Våra katter är av rasen Sibirisk Katt

 

Rasen har en intressant historia. Man tror att den uppkom på 1700-talet då ryska immigranter tog med sig katter till Sibirien. Katten användes som sällskap och för att hålla råttor och möss borta från boningshus och stall. Rasen isolerades och det karga klimatet utvecklade kattens päls så att den blev lång, tjock och vattenavstötande. Under 1980-talet började rasen spridas till väst och på 1990-talet kom de första Sibiriska katterna till Sverige. Det var dock inte förrän på 2000-talet som10 avelskatter importerades och grundade den svenska stammen.

 

Läs gärna mer om mina tankar om rasen.

 

Allergitesthem i Lund - OBS Vi har tillfälligt uppehåll i testhemsverksamheten pga coronarisken

Tunsjis är registrerade som allergitesthem hos Sällskapet Sibirisk Katt och tar gärna emot besökare som vill testa om de tål dessa underbara Sibiriska katter. Kontakta gärna Sällskapet Sibirisk Katt om ni vill komma i kontakt med andra allergitesthem eller hitta katter till salu.

 

Vi är godkända och har tillstånd av Länsstyrelsen, enligt paragraf 16 i djurskyddslagen (1988:534) att yrkesmässigt hålla, föda upp och sälja katter från egen uppfödning i befintlig fastighet.